mandag den 30. april 2012

Chokoladescones!

Sidste mandag startede jeg i min allersidste praktik, som varer ti uger og efterfølges af sommerferie :) Hvert praktikforløb har været forskellige steder, så jeg var meget spændt på at se det nye sted og møde min vejleder. Vi (mine to medstuderende og jeg) fandt ret hurtig ud af, at vores vejleder har en MEGET sød tand, hvilket to af os er meget glade for, da vi begge elsker at bage! Så om onsdagen havde jeg bagt chokoladescones til os, da jeg havde luret, at han spiste én, da han mødte ind tirsdag. Jeg kunne ikke lige finde en opskrift på chokoladescones i nogen af mine bagebøger, så jeg måtte selv vurdere hvor meget chokolade der skal. De smagte rigtig godt og fandt glæde hos både vejleder og medstuderende!


Chokoladescones
Opskrift til ca. 12 stk

250 g hvedemel
4 tsk bagepulver
2 spsk flormelis
1 nip fint salt
50 g smør
Ca. 1½ dl mælk
50 g chokolade
1 æg eller mælk til pensling

1. Sigt mel, bagepulver, flormelis og salt sammen. Gnid smørret ind i melet med med fingerspidserne, til dejen ligner brødkrummer.
Hæld mælk i og saml hurtigt dejen med en gaffel. Den skal være blød og klistret. Rør chokoladen i med gaflen indtil det er jævnt fordelt. Hæld dejen ud på et melet bord.

2. Drys mel på dejen og tryk den til en bold. Tryk den flad i ca. 2 cm's tykkelse og udstik scones' med et glas eller en udstikker med glat eller bølget kant ca. 5 cm i diameter.
Læg de udskårne scones på bagepapir på en plade og pensl dem med sammenpisket æg eller mælk.

3. Bag den lige under midten i ovnen ved 220°C i 10-12 min., til de er hævede, gyldne og gennembagte.

NOTE: Kan laves uden chokolade og i stedet serveres lune  med smør og/eller syltetøj til te.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar